Logónk

A színek szimbolikája:
A zöld szín a földet és a földies dolgokat jelképezi.
A kék szín az égre emlékeztett.
A köztes tér üres fehérsége helyet ad a karizmánknak – helyet ad a tisztulás útjának, a föld és az ég, az élet és a halál találkozásának.
Ez egy nyitott tér, szabadon betérhetünk, szabadon elmehetünk…

A vonalak, illetve a logó formája a fogadalmi keresztünket idézi, annak aszimmetrikus formáját jeleníti meg a vonalak különböző vastagsága és erőssége.
Ez a kereszt bizonyos könnyedséget is sugal magából, ellentétben azokkal a keresztekkel, melyek a terhek súlyosságát idézik.

Mit jelképez a forma?
A logó vonalvezetése mind a négy irányban nyitott marad, ezzel visszatükrözve az emberekkel való kapcsolatunkat, azokkal, akikkel együtt dolgozunk, eyütt élünk, akikkel találkozunk.
A kék és zöld vonalak végei kihegyeződnek, és mint kicsi nyílak kifelé vezetnek bennünket a négy égtáj irányába, határainkon túlra, hogy elvigyük üzenetünket az embereknek és a kultúráknak. A vonalak különböző hosszúsága egy fajta mozgalmasságot kölcsönöz a logónak, jelképezve azt, hogy még nem értünk célba, úton vagyunk.

A logó belső tere:
A kereszt belseje egyfajta védettséget kínál saját lelki életünknek, valamint azoknak is, akik ezt keresik.

A logó aktualitása:
A logó a személyes szabadság – minden egyes személy – értékét hangsúlyozza, természetességet sugal és nyitottan hagyja a Jézus Krisztus Evangéliumához való közeledést, és a párbeszédet róla.