Nyíregyháza

A Közép-Európa Tartományhoz a következő országok tartoznak:
Németország, Ausztria, Magyarország és Románia.

MAGYARORSZÁG: Csobánka + Budapest + Nyíregyháza

Nyíregyháza Magyarország észak-keleti részén található, közel az ukrán és a román határhoz. Az egyházmegyék határainak átrendezése után kaptunk meghívást az újonnan megalakult Debrecen-Nyíregyháza Egyházmegyébe. A megyeszékhelyen 1998 szeptemberében telepedtünk le, majd 2000 őszétől laktunk a rendházunkban a Vörösmarty utcában.

2019. március 1-től új cím alatt találhatnak meg bennünket, a Sólyom utca 39. sz. alatt. Itt vehetnek részt programjaikon, pl. a nagyböjtben: hétköznapok lelkigyakorlatán, azok akik ily módon akarnák a nagyböjtöt megélni.

Miért e változás? Szeretnénk minél inkább az emberek között lenni, hogy azokat is elérjük, akiknek talán nem lenne lehetőségük beutazni Nyíregyházára. Emellett a lakás, és a kápolna még mindig lehetőséget nyújt azok számára is, akik hétköznapjaikban elcsendesedni szeretnének.

A nővérek feladatai a szentignáci lelkiségből adódóan sokoldalúak:
a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnáziumban, a nyírtelki Szent Anna Katolikus Általános Iskolában lelki programok, lelkigyakorlatok kísérése, tanítás (hittan, német); személyes lelki kíséret, mentálhigiénés lelkigondozás

Nővérek több kontinensről – Nyílt nap a segítőnővérek rendházában Nyíregyházán –>

Nyíregyházi fiatalok Taizé-be zarándokoltak húsvét hetében –>

Kapcsolat

A szeretetnek nincsenek határai