Noviciátus

Közép-Európa-i rendtartományunk a következő négy országból áll: Németország, Ausztria, Magyarország, Románia. Ezen országokból érkező érdeklődőknek 2015. őszéig a noviciátus helye Bécsben volt.

2015. őszétől a novíciák egy un. „tartományokat átölelő noviciátusban” kezdik el képzésüket. A noviciátus helyszíne a Párizs melletti Cergy-ben van. Ez lesz a képzési helye a Francia-Belga, Olasz és a Közép-Európa tartományoknak. A noviciátusban élő, már fogadalmas, nővérek közössége is nemzetközi lesz.

A noviciátus a személyes alakulás és a szerzetesközösségbe való belenövekedés ideje. Ezt a folyamatot meghatározzák a személyes és közös imaidők és különböző tapasztalatszerzési lehetőségek, melyek történhetnek a noviciátusházon belül és kívül, illetve tartományunk különböző országaiban.

Ebben az időszakban a novícia gyakorolhatja a közösségi életet és az evangéliumi tanácsok – szegénység, engedelmesség és tisztaság – szerinti életet. Megismerkedik az alapítási szövegekkel, a Szabályzattal, a lelkiségünkkel és a rendtörténetünkkel.

Loyola-i Szt. Ignác lelkigyakorlata áll képzésünk középpontjában. A noviciátus idejét az ideiglenes fogadalom zárja.

Impressziók a noviciátusi hétköznapokból
(rövid videó a segítőnővérek francia-belga tartományának honlapjáról)

Közösen keresni Isten akaratát