Segítőnővérek csoportja

A Segitőnővérek Kongregációjának 25 éves erdélyi jelenléte alkalmából „jubileumi évet” tartottunk 2012. októbere és 2013. márciusa közötti időszakban. Célunk a visszapillantás, kiértékelés, hálaadás és jövőbe tekintés volt, de az is, hogy lelki kincseinket, amelyek gazdagítják a saját életünket és küldetesünk megélését, másokkal is megosszuk.

Ezért hirdettük meg 2012. októberében – karizmánk kulcsszavaira építve – a négy hónapos „ÉLEK” lelki utat. Az impulzusokat, útmutatásokat az erdélyi segítőnővérek dolgozták ki. Több, mint 100-an jelentkeztek Erdély legkülönbözőbb pontjairól. A csoportok havonta találkoztak több helységben: Brassó, Csikszentdomokos, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Marosvásárhely, Sepsiszentgyörgy és Tusnádfürdő. A csoportokat, melyek létszáma 12-20 fő volt, általában két segítőnővér kísérte. Kolozsváron és Nagyváradon is alakult egy-egy kis csoport. Emellett volt még egy kb. 12 tagú online csoport, mely e-mailen kapta az anyagot és levelezőlistán történt a megosztás.

2013. őszén meghirdettünk egy utótalálkozót az ÉLEK-csoportok tagjainak azzal a céllal, hogy felajánljuk a folytatást azoknak, akik ezt óhajtják és annak reményében is, hogy esetleg létrejön egy „Segítőnővérek csoportja”. Azóta már volt három találkozó. Többen vettek részt lelkigyakorlaton is, és helyi szinten tartják egymással a kapcsolatot, illetve bekapcsolódnak a hétköznapok lelkigyakorlatába akár online is. Az első évben voltak, akik a „Segítőnővérek lelki kincseiből” c. füzet alapján próbáltak a hétköznapokban tovább ismerkedni a karizmával.

További információkat a kapcsolattartóknál illetve kísérőknél lehet kérni.

Részletek a „Segítőnővérek lelki kincseiből” –>

Vissza az előző oldalra –>

Segíts a szenvedő lelkeken