India

2011. március 25–től India többé nem része a Közép-Európa tartománynak, hanem egy különálló házcsoportot képez a Kínában, Hong Kongban és Tajvanban élő közösségekkel. Azonban, mivel tartományunkból több nővér továbbra is folytatja munkáját az indiai közösségekben, így szeretnénk Indiának továbbra is helyet adni honlapunkon. Az indiai közösségekről ITT olvashat többet.

STUDYHOUSE:

Helység: Barasat, Kalkutta mellett, India
Kapcsolat: Lucia Cima sa
e-mail: luciacima14@gmail.com

A projekt leírása:
A „studyhouse”-t Hemma Muschick nővér vezetésével alapította a Rend 1995-ben. A lakóközösségben évente kb. 15 lány számára nyílik lehetőség, hogy befejezzék a középiskolát és érettségizzenek.

Helység: Bolpur/Santeniketan, India
Kapcsolat: Lucia Cima sa
e-mail: luciacima14@gmail.com

A projekt leírása:
A Barasatban működő kollégiumhoz hasonló alapítására kért fel bennünket, a szantali lányok részére, a szomszédos Asansol egyházmegye vezetősége. Két fiatal nővérünk – maguk is egykori kollégistáink – 2010-ben elkezdte Bolpurban, az új ház kialakítását. Bolpur kisváros, amelyet szantali falvak vesznek körül. A szantalok törzsközösségben élnek Nyugat-Bengál területén. A történelem folyamán gyakran éltek elnyomásban és hátrányos helyzetben. Az egyházmegye nagy hangsúlyt fektet most arra, hogy a fiatalok lehetőséget kapjanak a tanulásra. Az új projekt is ennek a fáradozásnak a része. A hozzánk érkező lányok közül sokan az első generációhoz tartoznak, akik számára most lehetővé válhat magasabb fokú tanulmányok folytatása (szüleiknek sajnos alig adódott ilyen lehetőség).

Ha szeretnének bennünket adománnyal támogatni, akkor kérjük jelezzék ezt az alábbi címre: provinzoekonomat@helferinnen.info

Kapcsolattartó:
Lucia Cima sa

Helper Sisters Study & Training Centre

Sungmura, Takiroad
Kazipara, Barasat 700 124
Dist. (N) 24 Parganas
India/West Bengal

Tel. +91 (33) 255 25 618

e-mail: luciacima14@gmail.com