Karizmánk

Mi volt Gondviselésről nevezett Mária alapítási szándéka, és hogyan éljük ma a karizmánkat? 150 évvel ezelőtt, 1871 február 7.-én halt meg szerzetesközösségünk alapítónője. Ez alkalmat ad arra, hogy a fenti kérdésre aktuális válaszokat keressünk.

megtapasztalható – A segítőnővérek a karizmánk kulcsfogalmait fejtik ki
Gondviselés, tisztítótűz, a szentek közössége – első ránézésre ezek a fogalmak idejétmúltnak tűnnek. Számunkra azonban mély jelentéssel bírnak, és értelmezhetőek életünk hétköznapjaiban.

Darvas Piroska nővér:“…a keresztény embernek soha nincs szerencséje…“

Christine Klimann nővér:“… egyszer majd jóra fordulnak a dolgok…“

Szeretet, szeretet, szeretet!
A teljesen megélt élet odaadott élet. Sr. Stefanie Stróbel sa, a Segítőnővérek Közép-Európai Tartományának előljárójának a rovata a közösség alapítónőjének, Gondviselésről nevezett Mária hagyatékáról szól, amely németül a www.orden.de oldalon jelent meg, magyarul pedig itt olvashatja az érdeklődő.

Alapítójuk halálának 150. évfordulójára emlékeztek a segítőnővérek
Erről olvashatnak a magyarkurir.hu, valamint a dnyem.hu oldalon.

Tisztítótűz – „Átmenet egy új életre“
A rend neve „Tisztítótűzben szenvedő lelkeket segítő nővérek“ nagyon maradian hangzik. Hogy miért nem maradi a szerzetesrend – amelynek alapítója Eugenie Smet, akinek idén február 7-én 150. alkalommal ünnepeljük halála évfordulóját – arról kérdeztük Stefanie Strobelt, a Közép-Európai Tartomány előljáróját, a KNA (Katolikus Híradó-Sajtó) interújában. Tovább…