Ruanda

Nehéz helyzetben lévő egyedülálló édesanyák segítése

A ruandai társadalomban nagy szégyennek számít a törvénytelen gyermek. Az egyedülálló édesanyákat sokszor megbélyegzik, kivetik a családból, nincs bevételük vagy más eszközük, hogy gondoskodni tudjanak gyermekükről. Így többen közülük nem látnak más egyéb lehetőséget, mint hogy sorsára hagyják gyermeküket.

A Ruandai CAPACITAR egy helyi kezdeményezés, mely segíteni szeretné ezeket az édesanyákat. A spanyol eredetű „capacitar” szó jelentése: „segíteni egy személyt, hogy újra megtalálja saját belső egyensúlyát”. A projekt olyan teljes körű gyakorlatokat ajánl, mely a testet és a lelket is gyógyítja, segít leépíteni a stresszt, segít túllépni a kapott sebeken és megtalálni a belső békét. A projekt programja különösen azoknak a személyeknek szól, akik erőszak, sebzettség és szegénység áldozatai és szeretne a kezükbe eszközöket adni, hogy megtalálják belső egyensúlyukat és lelkileg megerősödjenek. A kezdeményezés abban is szeretné az édesanyákat támogatni, hogy újra visszatérhessenek a társadalomba valamint a családjukba.

Sok jó tapasztalatról számol be a projektben már hosszabb ideje dolgozó Antoinette segítőnővér is.
Még több információt olvashat a www.capacitarrwanda.org honlapon.

Amennyiben szeretné a ruandai Capacitar projektet támogatni, akkor kérjük írjon az alábbi címre: provinzoekonomat@helferinnen.info