Kenya

2011-től Ruanda altaromány egy új projektbe kezdett Kenyában. A keresés és megkülönböztetés hosszabb időszaka után, 2015-től, Kibiko-ban telepedett le egy nővéri közösség, mely Nairobi-tól kb. 20 km-re található. Ebben az inkább vidékies környezetben nagy szükség van a kreatív szolidaritásra: azokkal az anyákkal, akik egyedül nevelik gyermekeiket minden kereset nélkül, vagy azokkal a gyermekekkel, akiknek gondjaik vannak az iskolában mégpedig az alultápláltság miatt, azokkal az emberekkel, akik nem tudják, hogy hogyan fizessék ki a kórházi kezelést, azokkal a megkereszteltekkel, akiknek nincs lehetőségük a további katekézisre, hogy csak egy pár területett említsünk.

Ingrid Vorner segítőnővér 2013-tól vesz részt ebben a projektben. Nairobi-ban docensként dolgozik a Jezusita Teológiai Főiskolán (Hekima University College – „hekima” jelentése „bölcsesség”) főként a papjelöltek képzésében akik különböző afrikai országokból, Indiából és Latin Amerikából érkeznek, néha akad egy két európai jelölt is. Ezenkívül részt vesz még két másik programban is. Az egyikben a jezsuiták támogatásával lelkigyakorlat kísérésre-, a másik programban – a maristák segítségével – keresztény alapokon nyugvó tanácsadásra képeznek ki világi személyeket.

Lehetőség a segítésre:
Ingrid nővér, mint a legtöbb nővértársa Kenyában, csak rendszertelen fizetés fejében dolgozhat, így a nővérek közössége sürgősen anyagi támogatásra szorul.

Ha szeretnének bennünket adománnyal támogatni, akkor kérjük jelezzék ezt az alábbi címre: provinzoekonomat@helferinnen.info