Bécs, Abt Karl-Gasse

A Közép-Európa Tartományhoz a következő országok tartoznak:
Németország, Ausztria, Magyarország és Románia.

AUSZTRIA: Bécs, Abt Karl-Gasse + Bécs, Martinstraße + Graz + Sallegg + Salzburg + Klagenfurt

A bécsi közösség (Martinstraße/Abt-Karl-Gasse) az első alapítás Ausztriában. A segítőnővéreket a császári udvar egyik tagja hívta Bécsbe 1897-ben. A régi ház lebontása után, ma a nővérek több magánlakásban laknak egy ötemeletes ház legfelső szintjén.
Itt van a Közép-Európa Tartomány rendi központja, így a tartomány központi irodája is, ahol néhány nővér belső rendi szolgálatot teljesít.
A belső udvarban található a kertünk és egy kisebb vendégház is.
Munkaterületeink sokrétűek, küldetésünk lehet minden, ami az életet segíti. Alapítónőnk kívánságának megfelelően „szeretnénk mindenben segíteni, bármi legyen is az“. Ezzel a reménnyel akarunk az emberek segítőnővérei lenni, különösen azon emberekké, akik fájdalmas és szenvedéssel teli helyzeteket élnek át.

Apostoli munkaköreink: lelki gondozás egy idősek otthonában, az idősek házi betegápolása, kórházi lelki gondozás, belső rendi szolgálatok, illetve önkéntes munka szociális, nevelői vagy pasztorális területen.

A ház elérhetősége városi közlekedéssel: az U6-os földalattival (U-Bahn) a Währingerstraße Volksoper állomásig kell utazni, majd a 40-es vagy a 41-es villamossal a Martinstraße állomásig.

Kapcsolat

Minden jóban segíteni