Ismerkedés, jelöltség

Ismerkedés
Szeretné hitét közösségben megélni, és azt kérdi magától, hogy élete útja vajon egy apostoli szerezetes közösség felé tart-e? És szeretné tisztábban látni, hogy élete elképzelhető lenne-e közösségünkben?

Ha ezt keresi, meghívjuk, hogy ismerje meg közösségünket, tudjon meg többet lelkiségünkről és mindennapjainkról. Eljöhet olyan programjainkra, amelyeket érdeklődők számára szervezünk, vagy előzetes egyeztetés alapján ellátogathat néhány napra vagy találkozhat, beszélgethet különböző helyeken élő közösségeinkkel. Beszélhet a nővérekkel arról, hogy milyen lehetőségei vannak egy első kapcsolatfelvételre, illetve a további ismerkedésre.

Lelki programajánlataink is segítséget nyújthatnak hívatása tisztázásában. A lelkikísérés keretében rendszeres beszélgetések nyújthatnak segítséget abban, hogy jobban átlássa és rendezze gondolatait és érzéseit, amelyek személyes keresését mozgatják. A lelkigyakorlatok segíthetik, hogy megtapasztalja saját hívatását, és szabadon hozza meg döntését.

Jelöltség ideje
Ha a nővérekkel való találkozások és a személyes megfontolás megerősíti a vágyát, hogy életét Jézus Krisztus szolgálatába állítsa közösségünkben, akkor a következő lépés a jelöltségi idő lehet. Ez a kölcsönös ismerkedés ideje, amely segíti a jelöltet felismerni, hogy a közösségünkben való élet rácseng-e vágyaira és képességeire.

A jelöltség időtartama személyesen alakítható 6 hónap és 2 év között. Ha van rá lehetősg, akkor a jelölt valamennyi ideig együtt él a közösséggel. Egy ezzel megbízott nővér kíséri őt rendszeres beszélgetésekben. Ezzel egyidőben a jelöltnek a közösségen kívüli lelkikísérője van. Lelkigyakorlaton vesz részt. További programok és alkalmak is lehetőséget kínálhatnak a kölcsönös ismerkedésre.

Lévén, hogy a noviciátus francia vagy angol nyelvű, a jelöltség ideje alatt – szükség esetén – következik ezen nyelvek egyikének az elsajátítása. Ez történhet a jelölt saját országában, illetve egy nyelviskolában, vagy egy segítőnővéri közösségben.

Ha a jelöltségi időszakban a jelölt bizonyossága megerősödik és az öröme telik ebben az életformában, ha nyitottságot és kedvet érez a továbblépéshez, akkor kérheti a noviciátusba való felvételét.