Aktuális

Itt olvashat beszámolókat a különböző aktuális programokról, lelkigyakorlatokról, találkozókról…

Ideiglenes fogadalmasok találkozója
2018. november 2. és 4. között Bécsben találkoztak az ideiglenes fogadalmas nővérek, akik a tartomány különböző országaiból érkeztek ide. A közös imaidők mellett sok időt szenteltek a megosztásnak – meséltek a mindennapjaikról, a munkájukról és arról ami éppen foglalkoztatja őket. Mivel közülük néhányan Bécsben végezték a noviciátust mások Franciaországban ezért felmerült a kommunikáció kérdése: Hogyan lehet jól beszélgetni egy olyan csoportban, ahol nincs egy közös nyelv, melyet mindenki beszél? Ezt az akadályt is sok humorral és kreativitással oldotta meg a kis csoport: mindenki saját anyanyelvén mesélt majd azt lefordította egy idegen nyelvre – és ahol a magyar, német, angol vagy francia nyelv sem segített, ott a mimika és a különböző gesztikuláció oldotta meg a nyelvértés nehézségeit.
A találkozó nagyon jó hangulatban telt el.


További fotók –>

Első Fogadalmi ünnepség Bécsben
2018. szeptember 8-án, Bécsben, első fogadalmi ünnepség lett egy ünnepi szentmise keretében megtartva.
Ezen belül egy nővér megújította ideiglenes fogadalmát és megünnepeltük Brigitta nővér 60. éves szerzetesi jubileumát.


További fotók –>

Örökfogadalmas nővérek találkozója
Augusztus végén megtelt a Csíkszentdomokosi rendház a tartomány különböző sarkából érkező nővérekkel. A találkozó témája, hasonlóan mint a csobánkai találkozón – „Otthon – mit jelent ez számunkra?“. Közös megosztások, közös ima, filmnézés és egy közös kirándulás tette a találkozót felejthetetlenné.


További fotók –>

Ideiglenes fogadalmasok nemzetközi találkozója
2018. július 29-én kezdődött Párizsban, az anyaházban a találkozó. Több tartományból érkeztek a résztvevő nővérek. Ismerkedés, megosztás, közös imák és fontos témák feldolgozására kerül majd sor ezekben a napokban. A találkozó jó hangulatban telik…


További fotók –>

Örökfogadalmas nővérek találkozója
Július elején Csobánkára érkeztek a tartomány különböző sarkából nővérek, hogy találkozzanak. A találkozó témája „Otthon – mit jelent ez számunkra?“. A sok megosztás és beszélgetés mellett volt idő kirándulásra is. A találkozó jó hangulatban telt el.


További fotók –>

Segítő Nővér Család ünnepe
2018. május 26-án, az Alapítónő boldoggá avatásának ünnepén, Csobánkán tartották meg a Segítő Nővér Család ünnepét, melyen az idén nemzetközivé nőtte magát az ünnepség. Délelőtt a helyi Plébánia templomban szentmisét tartottak, majd egy finom ebéd után a délutánt egy szép imaóra zárta le. Az ünnep nagyon szép és örömteli hangulatban telt el.


További fotók –>

Katolikus napok Németországban
2018. május 10. és 13. között lettek megtartva a Katolius Napok a németországi Münster-ben. A látogatók megtapasztalhatták a német katolikus Egyház gazdagságát és sokszínűségét. A segítőnővérek közül többen is jelen voltak egy sátorban. Sok érdekes beszélgetés, sok kérdés, közös gondolkodás értékes tapasztalat volt mindannyiuk számára.


További fotók –>

Tartományi találkozó Pannonhalmán
Pannonhalmán találkoztak a tartományban élő nővérek 2018. április 27 és 30. között. Nagy öröm volt újra találkozni egymással, elmesélni ki mit él a hétköznapokban és a küldetésben. Látogatást tettünk a bencés apátságban valamint többet megtudtunk Magyarország történetéről, múltjáról és jelenéről. Vasárnap közös szentmisén adtunk hálát az elmúlt évért és köszöntöttük azt a nővért, aki az idén ünnepli fogadalmának 25. jubileumi évét. A közös kirándulás és a közös esti zenélés maradandó emlék marad mindannyiunk számára.


További fotók –>

Segítő Nővérek a Katolikus Krónikában…
https://www.mediaklikk.hu/video/katolikus-kronika-2018-02-25-i-adas/#

Az egészségügyben dolgozó nővérek európai találkozója
Luzernben, a svájci kis városban, tartották meg az egészségügyben dolgozó nővérek európai találkozóját 2018. február 10-14. között. A találkozóra Erdélyből, Magyarországról, Ausztriából, Németországból, Franciaországból és Svájcból érkeztek a résztvevők. A találkozó jó hangulatban telt el és jutott idő a a szép város és környéke megcsodálására is.

Jakabos Adél nővér munkájáról…
Az Erdélyi Magyar Televízió az „Artériák“ című kisfilmben bemutatja a Jakabos Adél nővér munkáját, aki a Gyulafehérvári Caritas munkatársa. A Caritas egy kiterjedt hálózatot épített ki Erdélyben az otthongondozás terén….